calif iancului

A gresi e uman, a-ti asuma greseala e maret :)

Posted on Posted in Marketing

Am ajuns obosita de la birou, ca de obicei, dar entuziasmata ca o sa am ocazia sa petrec o particica din seara cu sora mea.

Voiam sa luam cina impreuna, iar cum niciuna dintre noi nu avea nici cea mai mica intentie sa gateasca, ne-am decis sa luam ceva de la unul din locurile noastre preferate (aka Calif).

 

De regula, ne luam amandoua cate un dill de pui, dar de data asta voiam sa diversific sursa nutritionala, asa ca am dat-o pe kebab de vita. Ati ghicit, cu de toate. 🙂

Sora mea s-a ocupat de “gatit”, iar eu m-am ocupat de bere.

Ajunsa acasa, ne-am asezat noi frumos la masa si am inceput sa mancam. Eu, din nu stiu ce motiv (cum vine corporatristul acasa dupa o zi grea de munca), am inceput ca comentez legat de mancare: “Mi-au pus astia cartofi in kebab? Nu stii ca nu imi place cu cartofi? Mamaaa cate rosii!” (pentru ca da, sunt genul de persoana care in kebab vrea doar carne si legume cu cat mai putine sosuri)

 

Sora mea incepuse sa se enerveze, asa ca am decis sa ma mut in camera mea, unde puteam sa ma uit singura la un serial pe care-l urmaresc acum.

 

Ma asez eu frumos la masa din sufragerie (pentru ca dormitorul meu e de fapt o sufragerie cu pat), asez cateva servetele sa nu fac prea mare mizerie (stii cum e cu shaorma/kebabul, nu le poti manca cu prea multa eleganta).

Ma facusem eu asa comoda la serial si abia asteptam sa mananc, cand observ asa o dara de lichid curgand din kebabul meu. Asa ca, am fugit repede la bucatarie, tinta catre cosul de gunoi. Am desfacut putin ambalajul si ma uitam trista cum din dragul meu kebab curgea un fel de lichid, probabil adunat de la rosii (am mentionat oare ca nici rosiile nu imi plac in kebab? Well, this is why!).

 

Surpriza si mai mare a fost cand l-am scos din ambalaj, l-am asezat pe o farfurie intinsa, iar continutul carnii era de fapt foarte albicios (Stiiu! Vita mea era cam palida, sau era pui).

Atunci m-am cam aprins, am facut niste poze si le-am dat un mesaj un pic agresiv pe pagina de Facebook, in care i-am amenitat cu plangeri si cu alte cele.

 

Treaba buna a fost ca mi-au raspuns foarte rapid, foarte politicos si foarte dornici sa imi rezolve problema. Mi-au cerut pana si numarul de telefon ca sa fiu contactata de persoana responsabila de Marketing de la ei. Nimic extraordinar de impresionant pana acum, pana cand…

Primesc un telefon de la un numar pe care nu il aveam in agenda. Era exact persoana care trebuia sa ma contacteze in legatura cu problema mea. (Mentionez ca totul s-a intampla in aceeasi seara in maximum 2 ore.)

Mi-a explicat care a fost situatia, ca intr-adevar persoana care mi-a facut kebabul a pus din greseala pui in loc de vita, ca isi cer scuze si ca vor sa imi ofere un meniu gratuit in seara aceasta (acelasi meniu pe care il luasem initial). Recunosc ca am ramas super socata cat de repede au intervenit, cat de profi au fost si cat de bine m-au facut sa ma simt doar pentru ca mi-au explicat ce s-a intamplat. De ce altceva sa mai ai nevoie?

 

La insistentele persoanei care m-a contactat, am acceptat sa imi trimita totusi ceva dulce (niciodata nu refuzi ceva dulce <3). Ei bine, persoana care a venit la mine acasa (si tin sa subliniez asta) mi-a adus meniul intreg, ceva dulce si doua super limonade pentru acreala din mine.

Recunosc ca in acel moment m-am simtit putin prost, dar in acelasi timp m-am bucurat ca am contribuit la imbunatatirea serviciilor (mai mult sau mai putin), dar mai ales, ca mi-am dat seama cat de misto sunt si ca printr-un gest simplu, m-au facut sa imi placa de ei si mai tare. (P.S. Daca ajung supraponderata, o sa va sun din nou, no worries…)

 

In mare, situatia a fost in felul urmator: Oamenii saracii tocmai ce erau inundati de un locatar ce avea apartamentul de-asupra lor, persoana care mi-a pregatit comanda cel mai probabil avusese o zi grea, asa cum avem cu totii de multe ori.

Se intampla sa gresesti, sa incurci comenzi, sa ii faci kebabul unei nebune cu pui in loc de vita…

Cel mai important lucru este ca ai intentia de a-ti ajuta clientul si sa faci follow up cu el in momentul in care ai un raspuns. Daca poti sa o faci intr-un timp scurt si pe un ton prietenos, esti awesome!

 

Am sa inchei aici citand persoana care m-a sunat, fara a-i cere acordul (este liber sa imi ceara sa sterg asta oricand, dar m-a inspirat prea tare): “Cred ca ar trebui sa faca parte din normalitate recunoasterea si asumarea greselilor. Oameni sau branduri, valabil pentru oricare din cele doua.”

Nici eu nu puteam sa o spun mai frumos! 🙂

Echipa Calif, sunteti awesome!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *